BURSE TOTALE DISPONIBILE PENTRU STUDENTI DE ETNIE ROMA

Data limita: 17 Iunie 2011

Universitatea Central Europeana (CEU) si Open Society Initiative anunta posibilitatea unor burse pentru anul academia 2011-2012 pentru un curs intensiv de limba Engleza la CEU in Budapesta, Ungaria. Programul se va desfasura pe o peritada de 8 luni, incepind de la mijlocul lunii Septembrie 2011 pana la sfarsitul lunii Mai 2012.

Cursul intensiv de limba engleza are ca scop inlesnirea parcursului profesional al tinerilor absolventi de facultate de etnie roma. Obiectivul cursului este de a imbunatati cunostiintele lingvistice ale participantilor in engleza pentru ca ulterior acestia sa poata candida printre altele, in cadrul stagiului Comisiei Europene pentru tineri absolventi de etnie roma, in cadrul Roma Access Program la CEU, sau pentru alte stagii si oportunitati academice sau de cariera. Totodata, studentii isi vor ameliora cunostiintele de limba, istorie si cultura romani.

Criterii de selectie:

  • Acceptam candidaturi din Albania, Belarus, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Kosovo, Ungaria, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.
  • Candidatii trebuie sa fii obtinut licenta inainte de data ultima a trimiterii aplicatiei.
  • Candidatii trebuie sa aiba un nivel de incepator in limba engleza cu care sa poata  completeze fisa de candidatura.
  • Sunt necesare cunostiinte primare de utilizare a calculatorului.
  • Candidatii trebuie sa fie dispusi sa traiasca in Budapesta pe toata durata cursului.

 

Documente:

  1. Fisa de candidatura in Engleza – poate fi descoperita la www.romadecade.org/iel_2011
  2. Copii ale diplomelor de liceu si universitate. (Pentru candidatii care au terminat studiile universitare dar nu au primit inca o diploma oficiala, o adeverinta legitima din partea secretariatului universitatii unde au studiat este suficienta)
  3. Doua scrisori de recomandare (una din partea unui profesor la universitatea unde au studiat) Scrisorile de recomandare sunt acceptate atat in limba nativa cat si in engleza.
  4. Eseu (scris in limba moldoveneasca) de aproximativ 1000 de cuvinte explicand motivatia pentru a palua parte in cursul de limba engleza.
  5. Curriculum Vitae tip Europass. (Tipul de CV poate fi descoperit la adresa urmatoare: https://europass.cedefop.europa.eu/europass/home/hornav/Downloads/EuropassCV/CVTemplate.cs)

 

Nota: Documentele mentionate mai sus sunt obligatorii. Aplicatiile incomplete nu vor fi luate in consideratie!

Candidatura pentru Program:

Va rugam sa trimiteti toate documentele prin e-mail la: ielt@ceu.hu

prin fax la numarul: 0036 1 327 3190

prin posta normala la: CEU, SEP, Intensive IELT, Nador u.9

H- 1051, Budapest, Hungary

Informatii Generale:

Va rugam contactati-ne la ielt@ceu.hu pentru orice informatie necesara!